The Cache: Technology Expert's Forum
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. September 23, 2019, 12:24:58 AM

Login with username, password and session length


Pages: [1]
  Print  
Author Topic: array_rand  (Read 3077 times)
Bompa
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 564


Where does this show?


View Profile
« on: June 11, 2012, 05:08:50 AM »

I thought it was just me, but this code straight from http://php.net/manual/en/function.array-rand.php
toggles between: 'Morpheus Cypher' and 'Neo Morpheus'.  'Tank' and 'Trinity' never show up.

Code:
<?php
$input 
= array("Neo""Morpheus""Trinity""Cypher""Tank");
$rand_keys array_rand($input2);
echo 
$input[$rand_keys[0]] . "\n";
echo 
$input[$rand_keys[1]] . "\n";
?>


I need to randomly select one item from an array.

/sigh/




Logged

"The most beautiful and profound emotion we can experience is the sensation of the mystical..." - Albert Einstein
Bompa
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 564


Where does this show?


View Profile
« Reply #1 on: June 11, 2012, 05:55:33 AM »

hmmm, I am having the same toggle problem even when I use:

$randNum = rand (1, 1000);
echo "$randNum";

Must be something wrong with my php install.


Logged

"The most beautiful and profound emotion we can experience is the sensation of the mystical..." - Albert Einstein
ehlo
Journeyman
***
Offline Offline

Posts: 50


View Profile
« Reply #2 on: June 11, 2012, 06:09:50 AM »

Strange, if it helps I usually use shuffle:

Code:
<?php
shuffle
($some_array);
echo 
$some_array[0];
?>


Give that a try.
« Last Edit: June 11, 2012, 06:12:09 AM by ehlo » Logged
perkiset
Olde World Hacker
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 10096



View Profile
« Reply #3 on: June 11, 2012, 08:15:04 AM »

Are you lying this from a browser or the command line? is it possible your browser is caching?
Logged

It is now believed, that after having lived in one compound with 3 wives and never leaving the house for 5 years, Bin Laden called the U.S. Navy Seals himself.
Bompa
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 564


Where does this show?


View Profile
« Reply #4 on: June 11, 2012, 04:35:13 PM »

thanks ehlo.


Using FF with cache disabled with WebDeveloper.

WampServer 2.1 on home pc.

php 5.3.5

Logged

"The most beautiful and profound emotion we can experience is the sensation of the mystical..." - Albert Einstein
perkiset
Olde World Hacker
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 10096



View Profile
« Reply #5 on: June 12, 2012, 09:20:14 AM »

If all you want is a single element from an array, try this. If you still get goofiness then there might be something wrong with your random seed. All that said, I still wonder if there's something going on with your browser and the server. Do you know how to try this right from the command line? I would, just to prove thatPHP is behaving correctly/incorrectly.

Code:
<?php
$input 
= array("Neo""Morpheus""Trinity""Cypher""Tank");
$key rand(0count($input) - 1);
echo 
$input[$key];
?>

Logged

It is now believed, that after having lived in one compound with 3 wives and never leaving the house for 5 years, Bin Laden called the U.S. Navy Seals himself.
Bompa
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 564


Where does this show?


View Profile
« Reply #6 on: June 12, 2012, 04:21:42 PM »

Do you know how to try this right from the command line?...

I do now.

You were right, it seems to run fine from the command line.


Bompa
« Last Edit: June 12, 2012, 04:32:47 PM by Bompa » Logged

"The most beautiful and profound emotion we can experience is the sensation of the mystical..." - Albert Einstein
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Perkiset's Place Home   Best of The Cache   phpMyIDE: MySQL Stored Procedures, Functions & Triggers
Politics @ Perkiset's   Pinkhat's Perspective   
cache
mart
coder
programmers
ajax
php
javascript
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!