The Cache: Technology Expert's Forum
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. October 16, 2019, 04:32:33 AM

Login with username, password and session length


Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Logmein Ignition  (Read 2420 times)
daviator
Expert
****
Offline Offline

Posts: 333


View Profile
« on: May 31, 2010, 06:04:51 PM »

Perks and others who might be interested:

If you haven't seen Logmein Ignition for the iPad/iPhone yet, you definitely should check it out.  Basically, it lets you use your (remote) desktop or notebook PC or Mac from your iPhone/iPad (much better experience on the iPad, but very usable on both.)  You control the "mouse" and see everything just as on the screen of your computer.

It also lets you access sites that use Flash by running them on your remote Mac and just using your iPhone/iPad as a conduit.

You can run Mac/Windoze applications and use them from your iPad while out and about or traveling.

The iPhone/iPad app is $30, but well worth it.  In my testing, it does everything it says it should do and is very fast.  Now there's yet another reason why you don't need to bring a full computer along with you all the time...

https://secure.logmein.com/US/products/ignition/iphone/
Logged
perkiset
Olde World Hacker
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 10096



View Profile
« Reply #1 on: May 31, 2010, 06:20:14 PM »

Nice Davi8or - I've been using iRAPP server - it sucks horribly. I think I'll give this a try.

Cheers mate Smiley
Logged

It is now believed, that after having lived in one compound with 3 wives and never leaving the house for 5 years, Bin Laden called the U.S. Navy Seals himself.
daviator
Expert
****
Offline Offline

Posts: 333


View Profile
« Reply #2 on: May 31, 2010, 06:29:12 PM »

Let me know what you think.  I played with it extensively on the iPhone (controlling my Mac) and was impressed, even though the small iPhone screen makes for a less-than-ideal window into my much larger Mac screen.

The iPad 3G which I ordered more than two weeks ago is apparently sitting at the local FedEx Depot (damned holidays!) and should be delivered tomorrow, I can't wait.
Logged
Phaėton
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 555


⎝⏠⏝⏠⎠


View Profile
« Reply #3 on: May 31, 2010, 06:53:12 PM »

Now we are talking... ipad 3g, 30$ a month no contract pay as you go
right on the ipad with your cc num and thin client fat connection to
whatever host you want...   now all we need is a vmware or parallels host
that will run a vmware or parallels image cheaply you can just put in the clouid
somewhere and you can develop on the ipad using os of your choice... just
keep track of the ipad and your office and beige boxes can disappear and
be replaced with a mai-tai and a lawn chair.

two thumbs up.

Logged

When I was your age we used to walk to the TV to change the channel....  _̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡
nutballs
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 5627


Back in my day we had 9 planets


View Profile
« Reply #4 on: May 31, 2010, 08:07:16 PM »

I use Desktop Connect. Been the best IMO.
Both vnc and rdp in the same package.

Also now uses google connect if you are so inclined to make finding your home computer and connecting to it easier. Kind of like gotomypc, but probably with more evil inside.

Obviously I don't use that. I just have a dyndns host and my router updates the ip.
Logged

I could eat a bowl of Alphabet Soup and shit a better argument than that.
dirk
Global Moderator
Expert
*****
Offline Offline

Posts: 416


View Profile
« Reply #5 on: June 01, 2010, 02:38:18 PM »

@nutballs: Does Desktop Connect require VNC / TightVNC on your desktop machine?

I used TightVNC for many years but it was really slow.

Last year I installed LogMeIn Pro and it's fine and secure. I'm using it on my laptop when I'm travelling.

Ok, it's not free. You have to pay $69.95 / year, but it's worth the price.
Logged
nutballs
Administrator
Lifer
*****
Offline Offline

Posts: 5627


Back in my day we had 9 planets


View Profile
« Reply #6 on: June 01, 2010, 02:57:19 PM »

nope, it connects natively to Macs via VNC, and Windows via RDP.
For connecting to a linux desktop though, i have no idea, havent tried.

RDP is pretty damn fast locally, VNC is a bit slow, but tolerable.

The worst speed I had was ipad-wifi->iphone-mywi->vpn-on-iphone->home-cable-modem->desktop.
it was still quite useable, though a little frustrating.

Logged

I could eat a bowl of Alphabet Soup and shit a better argument than that.
daviator
Expert
****
Offline Offline

Posts: 333


View Profile
« Reply #7 on: June 01, 2010, 10:32:04 PM »

Today I used Windows, running on my Mac (via Parallels Desktop), from my iPad (via Logmein.)  Worked great.  Completely usable.

What will they think of next?
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Perkiset's Place Home   Best of The Cache   phpMyIDE: MySQL Stored Procedures, Functions & Triggers
Politics @ Perkiset's   Pinkhat's Perspective   
cache
mart
coder
programmers
ajax
php
javascript
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!